TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİ SEPETTE %10 İNDİRİM!
1.000 ₺ VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!
TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİ SEPETTE %10 İNDİRİM!
1.000 ₺ VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!
Doğal Kumaş Nedir?

Doğal Kumaş Nedir?

Çocuklarımız için en iyisini istiyoruz. Suni ve zararlı ürünlerden arınmış sağlıklı ve doğal ürünleri arıyoruz. Yalnızca giyim değil, birlikte uydukları oyuncakları, emekledikleri halıları ve pek daha fazlasını onlar için araştırıyoruz; seçiyoruz. Peki doğal kumaşları ne kadar tanıyoruz?

Doğal Kumaş Nedir?

Doğal kumaş sağlıklıdır. Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği ise doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Bu kumaşlar, bazı hayvanların derilerinden, ipek böceği kozalarından ve bitki tohumlarından, yapraklarından ve gövdelerinden oluşturulur. Doğal kumaşlar nefes alan ve yumuşak kumaşlardır.

Doğal Kumaşlar Nelerdir?

  • Pamuk Kumaş
  • Keten Kumaş
  • İpek Kumaş
  • Yün Kumaş
  • Deri Kumaş
  • Kaşmir Kumaş
  • Jüt Kumaş

Pamuk Kumaş

Pamuklu kumaşlar, pamuğun sahip olduğu özellikleri doğal olarak içerir ve havayı içinde hapsederek mükemmel bir yalıtım görevi görür. Emici ve yumuşak olmasının bir de çok fazla nem çekme özelliğini de birlikte getirir ve terleme sırasında çıkan sıvının havaya kolaylıkla karışmasını sağlar. Pamuklu kumaşlar muhteşem yumuşak dokuya sahiptir. Bütün bu nedenlerle de bebek ve iç giyim kıyafetleri için uygundur.

Pamuklu kumaşlar, uzun sürede kururlar ki bu nedenle genellikle sentetik kumaşlarla karıştırılarak kullanılırlar. Böylece kolay buruşukluğu gider, hızlı kurur ama emiciliği yine de sabit kalır. Son olarak pamuklu kumaşlar serin tutar, yumuşak, dayanıklı özelliklere sahiptir. Ayrıca özellikle de renk tutabilme özelliği ile renkli tişört yapımında en yoğun kullanılan malzemedir.

Keten Kumaş

Sisal ve kenevir gibi bitkilerin gövde elyafı olan keten, bitki gövdesinden elde edilir ve kıyafetlerimiz olarak hayatımıza girer. 

Tüysüz ve pürüzsüz bir yapıda olan keten kumaş, çabuk kirlenmediği için çokça tercih edilmektedir. Pamuktan daha dayanıklı bir kumaş türüdür. Parlak bir yapısı olan keten kumaşın, esneklik seviyesi düşüktür.  Vücudun hava almasına olanak sağladığı için, yaz mevsiminde daha çok tercih edilir. Her türlü giyim ürününde kullanılan keten kumaş; kıyafet alanının yanı sıra dekor ürünlerinde de çok sık kullanılmaktadır. Perde, örtü, masa örtüleri, çarşaf, halı ve döşemelik ürünlerde çok sık kullanılmaktadır.

İpek Kumaş

İpek, ipekböceğinin ürettiği yumuşak, parlak bir liftir.  Normal kumaşlara nazaran çok daha dayanıklı, daha parlak aynı zamanda esnek ve kaygan bir yapıya sahiptir. Elbise, eşarp, bluz ve diğer giysilerde kullanılır. Bazı ipekler ev döşemesi ve halı yapımında da kullanılırlar.

Yün Kumaş

Koyundan elde edilen yün, fazlasıyla kıvrımlı ve kıl kökenli olan bir protein lifidir. Lifin incelik ve kalınlığı kumaşın kalitesini etkileyen en önemli faktördür ve lif uzunluğuyla orantılı miktarlarda kumaş üretilebilir. Koyun çeşidine göre isimlendirilen yün kumaşlar merinos, Lincoln, shetland gibi çeşitlere sahiptir. Yünlü kumaşların nem çekebilme özelliği, yüksek yumuşaklıkta ve esneklikte olmaları, onların çok tercih edilebilir yapan önemli etkendir. Nem çekip havayı içinde hapsedebilme özelliği ile yün kumaşlar, kumaş çeşitleri arasında yalıtımı en iyi sağlayan kumaş türüdür.

Uzun ve ince yünler ceket, pantolon gibi giyim ürünlerinde, kalın ve kısa yünler ise pardösü, kaban ve ev tekstillerinde kullanılır.

Deri Kumaş

Gerçek deri kumaş, hayvan derilerinden elde edilir. Sığır, koyun, keçi gibi hayvanların derileri işlenerek deri kumaş üretilir. Deri, özel işlemlerden geçirilerek dayanıklılığı artırılır, pürüzsüz bir yüzey elde edilir ve istenilen renge boyanır. Gerçek deri kumaş doğal bir malzeme olduğu için nefes alabilir, esnektir ve oldukça dayanıklıdır. Ancak, gerçek deri kumaşın üretimi ve işlenmesi oldukça maliyetlidir.

Deri ceketler, pantolonlar, etekler, elbiseler ve diğer giyim eşyaları deri kumaş kullanılarak üretilebilir. 

Kaşmir Kumaş

Kaşmir, Hindistan'ın Kaşmir bölgesinde yaşayan ve aynı isimle anılan bir keçi türünün ince ve yumuşak yününden yapılan kumaş türüdür. Kaşmir, yumuşak ve sıcaklık isteyen lüks ürünlerde kullanılır. Çoğunlukla yüne benzer ancak daha ince daha parlak ve yumuşaktır. Vücut ısısını dengeler, üşümeyi de terlemeyi de önler.

Özel dikim manto, palto, kaban, pardösü ve ceket gibi dış giyim ürünleri için kullanılır. Giyim sektörü dışında ev tekstilinde de sıkça tercih edilen kaşmir; çuval, halat, yorgan ve urgan gibi çeşitli ürünlerin üretiminde kullanılabiliyor.

Jüt Kumaş

Jüt kumaş, jüt bitkisinin iplerinden dokunan bir kumaş çeşididir. Malzeme olarak doğal iplik bulundurması sayesinde çevreye zararı olmayan bir kumaş çeşidi olarak bilinmektedir. Gözenekli bir yapıya sahip olarak dokunarak imal edilmektedir. Çoğu yerde jüt kumaş çuval kumaşı, çuval bezi olarak da bilinmektedir. Örtü vb. ürünlerin yapımında kullanılan jüt sektör olarak çuval, halat, sicim, kanaviçe, hediyelik ve süsleme kumaşları imalatında tercih edilir.

Bebek ve çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır. Sağlıklarını ve güvenliklerine önem veriyoruz. Kumaşın da doğalını, özelini ve sağlıklısını tercih ediyoruz. Sağlıklı kumaş özelliklerinden en önemlisi de antibakteriyel kumaşlardır. Antibakteriyel kumaşlar ağırlıklı olarak pamuk ve yün kumaşlara emilim yolu ile uygulanan bir özellik taşırlar. Bu özellik sayesinde normal sıradan kumaşlar aslında birçok bakteri türüne karşı dayanıklı hale gelirler. Bakteri üretiminin oluşumuna imkân vermediği gibi sonrasında da barınmasına imkân vermez.